Zimní hostia na Dunaji - pozorovanie vtáctva

Pozvánka orliak E Hrtan

Príď v sobotu 2. decembra 2017 medzi 9:30 – 11:30 na rozhľadňu Hrušovská zdrž.

Stráviť zimu na Slovensko prilietajú druhy, ktoré v inom období neuvidíme, alebo je ich menej. Mnohé si vyberú Hrušovskú zdrž a okolité časti Dunajských luhov. Ktoré to sú? Napríklad orliak morský, myšiak severský, kačica ostrochvostá, kačica chripľavka, kormorán malý. Ak budeme mať šťastie, ukáže sa aj potápač malý či dokonca prostredný, chochlačka morská a turpan tmavý.

 

 

Čaká ťa pozorovanie vtáctva z rozhľadne a krátke, nenáročné exkurzie do okolia.

Online mapu aj s vyznačením miesta na parkovanie nájdeš tu.

Prines si svoj ďalekohľad, alebo môžeme zapožičať. K dispozícii budú aj príručky na určovanie vtáctva a monokulárne ďalekohľady.

Akcia je bezplatná a vhodná aj pre rodiny s deťmi.

 

Hrušovská zdrž je súčasťou chráneného vtáčieho územia Dunajské luhy, ktoré bolo vyhlásené aj kvôli ochrane zimujúceho vtáctva. Pre viaceré druhy sa stalo toto miesto kľúčovou zimnou lokalitou. Kŕdle zimujúcich chochlačiek vrkočatých a sivých dosahujú najvyššie počty v strednej Európe. Zimujúce hlaholky severské dokonca vytvárajú na Hrušovskej zdrži v tuhých zimách najväčšie zhromaždiská v Európe. Celkovo tu je možné pozorovať počas zimy viac ako 40 druhov vodného vtáctva.


Akciu organizuje Ochrana dravcov na Slovensku s podporou Západoslovenskej energetiky, a.s., v rámci programu 3D od ZSE (www.dravce.sk/3D).


Kontakt a bližšie informácie:
Martina Brinzíková Badidová - Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript., 0911 839 830,
Lucia Deutschová - Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript., 0903 219 524.


Navštívte aj naše ďalšie webové stránky

steppelife.eu

vtáčia kriminalita

danubefreesky.eu

sakerlife.mme.hu

lifeenergia.sk

falcoproject.eu

apomarina

imperialeagle.eu

Hlavní partneri

SEPS logotypnazov positive color RGB ZSE-hlavni.partneri 02 ZSD logo VSE rgb logo VSD rgb 051-SSE 06 SSEd