Vtáky v Koši - Akcia pre verejnosť

Vedci preukázali, že pozorovanie vtáctva má blahodarný vplyv na ľudskú myseľ a tým pádom aj na naše telo. Príďte urobiť niečo pre svoje zdravie a poďte s nami osláviť Deň Zeme do Koša! :-) 1

Akciu pre každého organizuje Ochrana dravcov na Slovensku a Západoslovenská energetika, a.s. v rámci programu 3DodZSE.

 

 

21. apríl 2018 (sobota)
od 9:00 do 12:00
mokrade pri obci Koš (pri starom cintoríne), okres Prievidza

V tejto online mape je vyznačené miesto na parkovanie (48.7451476,18.5793646) a miesto stretnutia (48.7471781, 18.5842572), vzdialené asi 7 minút chôdze. Akcia bude prebiehať v okolí miesta stretnutia.

Príjemné s užitočným:

• Poznávanie vtáctva podľa spevu.
• Ukážka odchytu a krúžkovania priamo na mieste.
• Pomáhaj správnym spôsobom – ako postupovať keď nájdeme zraneného vtáčika, ako a čím správne prikrmovať, ako vyrobiť bezpečnú vtáčiu búdku.
• Migrácia a iné vtáčie zaujímavosti.

Príďte aj s deťmi bude sa im páčiť!
Tešia sa na vás Vladimír a Roman Slobodníkovci.
Ak máte ďalekohľad, prineste si ho, uvidíte viac, akciu si užijete aj bez neho. Oblečte sa primerane.
V prípade predpovede nepriaznivého počasia môže byť čas konania akcie zmenený, o čom budeme informovať najneskôr tri dni vopred v tomto článku a na Facebook stránke udalosti.

Hlavní účinkujúci:

potápka chochlatá, lyska čierna, kačica divá, chriašteľ vodný, dateľ veľký, žlna zelená, myšiak hôrny, kaňa močiarna, sokol myšiar, straka obyčajná, sojka obyčajná, strakoš veľký (možno), volavka popolavá, kúdelníčka lužná, strnádka trsťová, trsteniarik bahenný, trsteniarik malý, svrčiak slávikovitý, penica čiernohlavá, penica popolavá, penica hnedokrídla, kolibkárik čipčavý, kolibkárik spevavý, lastovička domová, drozd plavý, drozd čierny, drozd čvíkotavý, pinka lesná, stehlík pestrý, stehlík zelený, stehlík konopiar, sýkorka veľká, sýkorka belasá, vrabec domový, vrabec poľný, rybárik riečny, trasochvost biely, trasochvost žltý, červienka obyčajná, žltochvost domový, žltochvost záhradný, škovránok poľný a ďalší.

Dôležité!!! Ak prídete autom, vytlačte si prosím TOTO POVOLENIE, vyplňte vaše evidenčné číslo a dajte si ho viditeľne za sklo. Miesta na parkovanie sú tesne za zákazom vjazdu, my máme súhlas na parkovanie počas našej akcie :)

Otázky? This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., 0907 026 107 

 

Navštívte aj naše ďalšie webové stránky

steppelife.eu

vtáčia kriminalita

danubefreesky.eu

sakerlife.mme.hu

lifeenergia.sk

falcoproject.eu

apomarina

imperialeagle.eu

Hlavní partneri

SEPS logotypnazov positive color RGB ZSE-hlavni.partneri 02 ZSD logo VSE rgb logo VSD rgb 051-SSE 06 SSEd