Pozvánka na exkurziu „Dravce Devínskej Kobyly“

 

Pozvanka Dni stahovavehovtactva 2015 Základné informácie: pri príležitosti Medzinárodných dní sťahovavého vtáctva uskutoční organizácia Ochrana dravcov na Slovensku exkurziu pre verejnosť. Exkurzia je organizovaná v rámci programu 3D od ZSE, ktorý podporila Západoslovenská energetika, a.s.

Cieľom exkurzie je naučiť záujemcov rozpoznať niekoľko druhov vtákov, predovšetkým dravcov a porozprávať im o veľkom sťahovaní vtáctva. Ponad Devínsku Kobylu prelietajú viaceré druhy dravcov, ktoré budeme mať možnosť počas exkurzie pozorovať. Uvidíme tiež krásne a až exoticky sfarbené včeláriky, ktoré tu hniezdia. Výklad bude smerovaný i k základnému rozlišovaniu dravých vtákov –podľa siluet vybraných druhov a porovnávania tvaru krídel. Exkurzia je bezplatná a vhodná i pre rodiny s deťmi. Počet účastníkov je limitovaný, na exkurziu je potrebné sa prihlásiť na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript..

Trasa: Sandberg, Weitov lom, prechod lesostepnými a lesnými časťami Devínskej Kobyly, Sandberg, dĺžka trvania – 1,5 hod.

Termín a čas: 15. máj 2015, o 17:00 hod., stretnutie pri náučnej tabuli (z Devínskej Novej Vsi pôjdete po ulici Slovinec k Pieskovcu – Sandberg)

Navštívte aj naše ďalšie webové stránky

steppelife.eu

vtáčia kriminalita

danubefreesky.eu

sakerlife.mme.hu

lifeenergia.sk

falcoproject.eu

apomarina

imperialeagle.eu

Hlavní partneri

SEPS logotypnazov positive color RGB ZSE-hlavni.partneri 02 ZSD logo VSE rgb logo VSD rgb 051-SSE 06 SSEd