Sokol červenonohý na festivale „Ekotopfilm - Envirofilm 2016“

Cieľom projektu „Ochrana sokola červenonohého v Karpatskej kotline“ nie len len ochrana tohto druhu priamo v teréne, ale z dlhodobého hľadiska je taktiež dôležitá osveta medzi ľuďmi, najmä tými mladými. Z toho dôvodu sme radi privítali možnosť predstaviť (nie len) náš projekt na festivale „Ekotopfilm – Envirofilm 2016“, ktorý sa uskutočnil v termíne od 16.- 20. mája 2016 v Banskej Bystrici a Bratislave. Ochrana dravcov na Slovensku (RPS) sa tohto podujatia aktívne zúčastnila 17. mája v Banskej Bystrici a neboli sme na tomto podujatí zďaleka sami.

1

„Základný tábor“ Ochrany dravcov na Slovensku prezentujúci predovšetkým prácu zaoberajúcou sa ochranou a výskumom dravcov a sov (foto: Gábor Fűri)

Hneď vedľa infostánok pod vedením Slovenskej agentúry životného prostredia zaoberajúci sa predovšetkým významom hmyzu

2 2a
  2b

V hlavných úlohách Laco Bíro a Katka Berésová (foto: Roman Slobodník)

3

Pokračujeme ďalej svetom minerálov, vtáčích búdok, kŕmidiel a hmatu, kde si deti mohli vyskúšať tvar a váhu jednotlivých prírodných zložiek

4

Debata o tom, aká správe vyrobiť vtáčiu búdku

5

Prvá vlna detí sa vrhla do jednotlivých stánkov ako jarná prílivová voda...

7

6

Deti si mohli vyrobiť vlastnú búdku, kŕmidlo, alebo aj hmyzí hotel, niekedy aj za prispenia drobných rán

8

Podujatie navštívilo za pár hodín viac ako 300 detí a okolo stovky dospelých. Medzi inými aj zahraniční hostia z Nemecka či Holandska. Tu prebieha rozprava o ochrane krajiny v Nemecku (foto: Katarína Béresová)

9

Festival sa niesol v znamení pohody, úsmevu a radosti (foto: Boglárka Soókiová)