SÚŤAŽ S MYŠIARKAMI - pošli fotku zimoviska a vyhraj skvelé ceny!

Ako prvé vás upútajú veľké, oranžové oči. Keď vás zazrie, narovná sa. Na hlave vztýči pierka, ktoré vyzerajú ako ušká. Keď urobíte ešte krok, ste príliš blízko a odletí. Nemusí byť sama. Zrazu ich môžu vyletieť desiatky. Ste na zimovisku myšiarok ušatých.

Myšiarka ušatá je druh sovy, ktorý využíva na denný odpočinok ihličnaté stromy v obciach a mestách. Je veľmi užitočná, loví hlavne hraboše poľné. Cez zimu sa združuje do kŕdľov, v ktorých môžu byť desiatky jedincov. Na najväčšom známom zimovisku v srbskej Kikinde je ich viac ako 600!. Na Slovensku poznáme 120 lokalít, kde zimné kŕdle myšiarok kontrolujeme. Mnohé ostávajú ešte neobjavené, preto sme sa rozhodli, že do mapovania zapojíme i Vás. 
Každý, kto nám pošle aktuálnu fotku zimoviska myšiarky ušatej a popis miesta, kde sa nachádza (napr. skupina ihličnatých stromov pri kostole v obci Branč) môže vyhrať jednu z nasledujúcich fantastických cien:

1. 30€ poukaz do kníhkupectva Martinus


2. 15€ poukaz do kníhkupectva Martinus


3. 10€ poukaz do kníhkupectva Martinus

Fotky zimoviska a popis lokality nám prosím posielajte na mailovú adresu Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript. . 
Súťaž sa končí 14. februára 2016 o polnoci. Mená výhercov oznámime na facebooku Ochrany dravcov na Slovensku. Tešíme sa na vaše správy : )

Základné pravidlá súťaže:

  1. 
Súťaž trvá od 22. decembra 2015 do 14. februára 2016 (polnoc).

  2. Súťažiacim sa stáva osoba, ktorá na adresu Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript. zašle fotografiu zimoviska a jeho popis (napr. stromy pri kostole v obci Branč).
  3. 
Do súťaže budú zaradené iba príspevky obsahujúce fotografiu zimoviska a zároveň popis lokality. 

  4. Zapojením do súťaže súťažiaci potvrdzuje, že pri získavaní informácií o zimovisku myšiarky ušatej nedošlo k nadmernému vyrušovaniu zimujúcich jedincov. 

  5. Súťažiaci dobrovoľne a bezodplatne poskytuje informácie o zimoviskách pre potreby spracovania a použitia organizáciou Ochrana dravcov na Slovensku (vytvorenie mapy zimovísk, databáza údajov a pod.).

  6. Po ukončení súťaže vyžrebujeme troch výhercov.
  7. 
Výsledky súťaže budú zverejnené na facebookovskej stránke "Ochrana dravcov na Slovensku"

mysiarka spiaca.jpg mysiarka usata.jpg mysiarka.jpg

mysiarka2.jpg mysiarka3.jpg zimovisko Bran.jpg