Hlavové vŕby - Hľadáme odborníkov, dobrovoľníkov i remeselníkov

logo hnuti duha  logo pp  RPS logo 

Milí priatelia,

vďaka projektu Ochrana mizející krajinné rozmanitosti, ktorý sa nám spoločne podarilo získať z Fondu mikroprojektov regiónu Biele Karpaty, by sme radi, s Vašou pomocou, na jeseň 2014 zorganizovali víkendovku na niektorej lokalite hlavových vŕb v okresoch Piešťany, Trnava, Galanta alebo Dunajská Streda.

Termín: 17. - 19. október 2014

Na víkendovke by sme radi:

- poskytli priestor pre stretnutie ľudí, ktorých zaujíma fenomén hlavových vŕb, na ne naviazanej biodiverzity, kultúrnej hodnoty a ochrany tohto jedinečného prvku v krajine

- zorganizovali pásmo prednášok (v piatok)

- orezom pomohli vybranej lokalite (v sobotu)

- zorganizovali workshop a naučili seba a miestnych ľudí, na čo sú hlavové vŕby dobré a ako sa z nich získaný materiál dá využiť (v nedeľu)

Našim cieľom je pomôcť vybranej lokalite a na ňu viazaným druhom, rozšíriť poznatky o rozšírení hlavových vŕb na Podunajsku a dolnom Považí, poskytnúť priestor pre výmenu odborných znalostí a praktických skúseností, v miestnej komunite poukázať na tradičné hodnoty kultúrnej krajiny.

 

Preto Vás úprimne prosíme o pomoc a hľadáme:

 

Lokalitu

- Čo hľadáme: tipy na lokalitu hlavových vŕb v okresoch PN, TT, GA alebo DS, ktorá by aktuálne potrebovala orez. Lokalita by mala okrem toho spĺňať základné požiadavky, ako – dostupnosť infraštruktúry pre zorganizovanie víkendovky (ubytovanie, stravovanie, prednášková miestnosť, workshop, dopravná dostupnosť...) a pozitívny prístup okolia k veci (starosta, poľovné združenie, majiteľ pozemku a pod.)

- Čo ponúkame: pomoc danej lokalite i s perspektívou do budúcnosti

prínos pre miestnu komunitu, biodiverzitu i ekonomiku

 

 

Dobrovoľníkov

- Koho hľadáme: pozitívne motivovaných ľudí so schopnosťou učiť sa nové veci, manuálne pracovať a byť súčasťou tímu

- Čo ponúkame: nové poznatky a manuálne zručnosti, kontakty na odborníkov a pracovníkov ochrany prírody, radosť z práce a zábavu, pocit, že ste pomohli dobrej veci

pre študentov uznanie účasti ako odbornej praxe

ubytovanie a stravu zdarma,

úhradu cestovných výdavkov

certifikát o získaných znalostiach a zručnostiach

 

 

Odborníkov

  - Koho hľadáme: každého, kto má pocit, že by svojimi znalosťami prispel ku kvalite akcie a rozvoju a šíreniu poznatkov o hlavových vŕbach, ich význame z hľadiska ochrany biodiverzity a kultúrnej hodnoty krajiny, histórii vzniku fenoménu alebo jeho rozšíreniu na Slovensku alebo vo svete...

ľudí, ktorí by mali chuť pripraviť si k téme prednášku alebo prezentáciu (forma je otvorená kreativite), zúčastnili sa víkendovky a niečo nám povedali a nás naučili

- Čo ponúkame: radosť z pomoci dobrej veci a zapojenia sa do pozitívnej aktivity

úhradu cestovných výdavkov

mzdu vo výške 107 € brutto / prednáška

možnosť pracovať na dohodu alebo na živnosť

 

 

Remeselníkov

- Koho hľadáme: šikovných remeselníkov, ktorí by vedeli viesť nedeľný workshop, ukázať nám a naučiť nás, ako zo získaného materiálu vyrobiť plot, umelecké predmety alebo akokoľvek inak získaný materiál využiť (kompost, mulč, palivo, dekorácie...). Košikára a výrobcu hniezdnych podložiek pre vtáky už máme:)

- Čo ponúkame: možnosť šíriť svoje pozitívne zručnosti ďalej

úhradu cestovných výdavkov

mzdu vo výške 107 € brutto / remeselník

možnosť pracovať na dohodu alebo na živnosť

 

Prosíme Vás, kontaktujte nás, ak:

- máte tip na lokalitu

- máte chuť sa víkendovky zúčastniť ako dobrovoľník, odborník alebo ako remeselník

- poznáte niekoho, koho by to zaujímalo a mali by sme ho osloviť

 

Náš tím a kontakty:

Jirko Hološka, 0905 267 153, Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.

Martin Dobrý, 0903 690 546, Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.

 

Hlavným partnerom a predkladateľom riešeného projektu je Hnutí Duha ČR

Eliška Kvitová, Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.

 

Ďakujeme za Vašu pomoc a tešíme sa na spoluprácu s Vami  

 

 

OPCHS sk cz a EU barva  ER BBK barva  TSK erb text barva