Exkurzie priblížia, ako zimujú orly

Tlačová správa  20.január 2016 Aheliaca BedrichLandsfeld web
Už v túto sobotu sa budú konať exkurzie pre verejnosť, na ktorých odborníci z Ochrany dravcov na Slovensku priblížia život dravých vtákov v zime. Počas troch krátkych vychádzok sa záujemcovia dozvedia, ako zimujú orly, pozorovať sa budú i ďalšie druhy vtákov. Podujatie sa koná v rámci kampane Návrat orlov, ktorej cieľom je zlepšiť podmienky pre orly kráľovské a vrátiť ich tak späť do krajiny. Za podporu kampane dostanú ľudia špeciálne vyrobené tričko a symbolické poďakovanie od samotného orla Karola, ktorého v lete 2015 zachránili ornitológovia umiestnením do hniezda k náhradným rodičom.


„Zimné pozorovanie orlov kráľovských sa uskutoční v Chránenom vtáčom území Záhorské Pomoravie v blízkosti lokality, kde orly hniezdia a lovia. Pre verejnosť sme pripravili tri vychádzky v trvaní 1 – 1,5 hodiny, o 10:00, 12:00 a 14:00 hod. Počas nich sa zameriame na pozorovanie rôznych druhov vtákov. Zo vzácnejších druhov sa nám okrem orla kráľovského môže ukázať haja červená, orliak morský, či dokonca haja tmavá, alebo kaňa sivá. Spomedzi bežných druhov dravcov nás pravdepodobne poteší sokol myšiar či myšiak lesný. Vychádzky sú nenáročné, vhodné pre rodiny s deťmi a bezplatné. Upozorňujeme, že oblečenie je potrebné prispôsobiť aktuálnemu počasiu, odporúčame vhodnú, teplú obuv a teplé oblečenie. Miesto stretnutia je pri hrádzi medzi Zohorom a Vysokou pri Morave, kde je možné zaparkovať auto (súradnice: 48.297663, 16.926195)“, hovorí Lucia Deutschová z Ochrany dravcov na Slovensku.


„Podujatie sa koná v rámci dlhodobého programu 3D od ZSE – Dávame Domov Dravcom, ktorý podporuje aktivity na ochranu voľne žijúcich dravých vtákov a sov na západnom Slovensku. Jednou z nich je aj kampaň Návrat orlov, ktorá prináša informácie o orloch a zapája verejnosť do iniciatívy na zlepšenie podmienok pre vzácne dravce a ich vrátenie do krajiny“, hovorí Michaela Dobošová zo Západoslovenskej energetiky, a.s.

 

Pre viac informácií prosím kontaktujte: Ochrana dravcov na Slovensku – Lucia Deutschová, výkonná riaditeľka 0911 219 520, 0903 219 524, Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript., ZSE – Michaela Dobošová, hovorkyňa, 0907 718 130, Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.

ZSEnew Logo 4

Doplňujúce informácie:
Viac informácií o programe 3D nájde verejnosť na www.dravce.sk/3D, o kampani Návrat orlov na stránke www.navratorlov.dravce.sk.

Mapu miesta stretnutia nájdete tu.

Udalosť na Facebooku s aktualizovanými informáciami nájdete tu.

Navštívte aj naše ďalšie webové stránky

steppelife.eu

vtáčia kriminalita

danubefreesky.eu

sakerlife.mme.hu

lifeenergia.sk

falcoproject.eu

apomarina

imperialeagle.eu

Hlavní partneri

SEPS logotypnazov positive color RGB ZSE-hlavni.partneri 02 ZSD logo VSE rgb logo VSD rgb 051-SSE 06 SSEd