Zranené a choré dravce strávia Vianoce v novej voliére

Nova_voliera_Metod_MacekTlačová správa RPS, 20.12.2013.

Dravce, ktoré sa liečia po úrazoch v Záchrannej stanici Zázrivá neďaleko Národného parku Malá Fatra majú od leta 2013 k dispozícii novú veľkú voliéru. Voliéra, vďaka svojim rozmerom, umožňuje vykonávať kratšie lety a tým napomáha k aktívnej rehabilitácii vtákov. Zvyšuje sa tak šanca úspešného navrátenia vtákov do voľnej prírody.

Voliéra bola postavená v rámci projektu Ochranou orla krikľavého chránime biodiverzitu Oravy, ktorý realizuje Ochrana dravcov na Slovensku v spolupráci s občianskym združením Záchranná stanica a ekocentrum Zázrivá. Projekt je finančne podporený z Globálneho fondu pre životné prostredie (GEF) v rámci Programu malých grantov implementovaný prostredníctvom rozvojového programu OSN (UNDP).

Zachana_stanica_v_Zazrivej_Zuzana_Guziova„Rehabilitačné stanice sú dôležitým článkom v systéme ochrany živočíchov. Na Slovensku sú v súčasnosti aktívne štyri rehabilitačné stanice a dvadsať chovných staníc. V nich nájdu prechodný domov choré alebo poranené živočíchy. Častou príčinou zranení sú kolízie s dopravnými prostriedkami a v prípade vtákov aj s elektrickými vedeniami. Žiaľ, k poraneniam často dochádza aj v dôsledku ilegálnej činnosti. Postrelené alebo priotrávené jedince sú častými pacientmi rehabilitačných staníc.“, vysvetľuje Zuzana Guziová z Ochrany dravcov na Slovensku. „V prípade nájdenia poraneného živočícha je možné kontaktovať SOS linku Záchrannej stanice Zázrivá - 0903 504 470“, dodáva Metod Macek z OZ Záchranná stanica a Ekocentrum Zázrivá.

- KONIEC -

Pre ďalšie informácie prosím kontaktujte: Ing. Zuzana Guziová, Ochrana dravcov na Slovensku, tel: 0907 503844, e-mail: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.

Navštívte aj naše ďalšie webové stránky

steppelife.eu

vtáčia kriminalita

danubefreesky.eu

sakerlife.mme.hu

lifeenergia.sk

falcoproject.eu

apomarina

imperialeagle.eu

Hlavní partneri

SEPS logotypnazov positive color RGB ZSE-hlavni.partneri 02 ZSD logo VSE rgb logo VSD rgb 051-SSE 06 SSEd