Súťaž s myšiarkami

foto2

ODFOŤ-POŠLI-VYHRAJ!

 

ODFOŤ stromy, kde v obci oddychujú sovy-myšiarky ušaté

POŠLI fotku a názov obce na adresu Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript. alebo fb Ochrany dravcov na Slovensku

VYHRAJ 10€, 20€ alebo 30€ poukážku do kníhkupectva Martinus

Výhercov vyžrebujeme 15. februára 2017.

 

ODFOŤ-POŠLI-VYHRAJ!

Poznáte miesto, kde myšiarky ušaté zimujú? Odfoťte ho a môžete vyhrať poukážku do kníhkupectva Martinus. Fotka nemusia byť na profi úrovni, stačí použiť mobil. Je dôležité, aby pri fotení neboli sovy rušené, preto foťte z diaľky miesto, kde sa zdržiavajú, nie priamo sovy!

 Myšiarka ušatá je stredne veľká sova. Spoznáte ju jednoducho. Na hlave jej odstávajú dve pierka, ktoré vyzerajú ako ušká. Cez zimu rada posedáva na stromoch, takzvaných zimoviskách, v obciach a mestách.Na takýchto stromoch ich môžu byť desiatky až stovky! Najväčšie zimovisko sa nachádza v Kikinde (Srbsko) http://www.bbc.co.uk/programmes/p04kcc8m

Tešíme sa na vaše príspevky : )

foto1 Základné pravidlá súťaže:

  • Súťaž trvá od 11. decembra 2016 do 14. februára 2017 (polnoc).
  • V súťaži nebude hodnotená umelecká kvalita fotografie. Uvítame dokumentačnú fotografiu miesta, kde myšiarky ušaté odpočívajú (zimovisko)
  • Súťaž je určená širokej verejnosti, vrátane členov a sympatizantov Ochrany dravcov na Slovenku.
  • Súťažiacim sa stáva osoba, ktorá na adresu Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript. zašle fotografiu zimoviska a jeho popis (napr. stromy pri kostole v obci Branč).
  • Do súťaže budú zaradené iba príspevky obsahujúce fotografiu zimoviska a zároveň názov obce.
  • Zapojením do súťaže súťažiaci potvrdzuje, že pri získavaní informácií o zimovisku myšiarky ušatej nedošlo k nadmernému vyrušovaniu zimujúcich jedincov.
  • Súťažiaci dobrovoľne a bezodplatne poskytuje informácie o zimoviskách pre potreby spracovania a použitia organizáciou Ochrana dravcov na Slovensku (vytvorenie mapy zimovísk, databáza údajov a pod.).
  • Troch výhercov vyžrebujeme po ukončení súťaže 15.februára 2017.
  • Výsledky súťaže budú zverejnené na facebookovskej stránke "Ochrana dravcov na Slovensku". Výhercovia budú kontaktovaní aj na mailovú adresu.

foto3 Zimovanie myšiarok ušatých je fenomén, ktorému dlhé roky venujeme v Ochrane dravcov na Slovensku pozornosť. Každoročne realizujeme mapovanie zimovísk a sčítavanie zimujúcich myšiarok. Minulý rok sme spustili prvý ročník „Súťaže s myšiarkami“. Vďaka súťažiacim sme zaznamenali rekord, aký sme počas histórie mapovania zimovísk ešte nemali. Na 53 zimoviskách oddychovalo 1353 sov!

Informácie o zimoviskách myšiarok ušatých sú pre nás cennými údajmi, ktoré nám pomáhajú pri aktívnej ochrane toho druhu. Pre veľký záujem sme sa rozhodli aj tento rok usporiadať „Súťaž s myšiarkami“.

Pomôžete nám vytvoriť nový rekord?

Navštívte aj naše ďalšie webové stránky

steppelife.eu

vtáčia kriminalita

danubefreesky.eu

sakerlife.mme.hu

lifeenergia.sk

falcoproject.eu

apomarina

imperialeagle.eu

Hlavní partneri

SEPS logotypnazov positive color RGB ZSE-hlavni.partneri 02 ZSD logo VSE rgb logo VSD rgb 051-SSE 06 SSEd