Devínski letci - Exkurzia za vtáctvom Devínskej Kobyly

Vtactvo Devinskej kobyly pozvfinal Ochrana dravcov na Slovensku a Západoslovenská energetika, a.s. opäť pozývajú všetkých záujemcov do prírody. Tentokrát bude trasa vychádzky s našimi skúsenými sprievodcami smerovať od Devínskej Kobyly do Devína – k hradnému bralu.

Stretneme sa 13. mája 2017 o 9:30 pri náučnej tabuli pri Sandbergu (z Devínskej Novej Vsi pôjdete po ulici Slovinec).

Trasa povedie cez Sandberg, Weitov lom, lesostepnými a lesnými časťami Devínskej Kobyly. Exkurziu ukončíme v Devíne – pri hradnom brale. Dĺžka trvania celej vychádzky je približne 3 hodiny, môžete sa kedykoľvek odpojiť a zísť na niektorú zo zastávok MHD.

Druhý májový víkend už tradične patrí exkurzii pre verejnosť, ktorá sa koná pri príležitosti Medzinárodného dňa sťahovavého vtáctva a tento rok 25. výročia finančného programu Európskej Komisie LIFE.

Cieľom exkurzie je naučiť záujemcov rozpoznať niekoľko druhov vtákov a porozprávať im o fenoméne sťahovania vtáctva. Ponad Devínsku Kobylu prelietajú viaceré druhy dravcov, ktoré budeme mať možnosť pozorovať. Uvidíme tiež pravdepodobne krásne a až exoticky sfarbené včeláriky, ktoré tu hniezdia. Výklad bude smerovaný i k základnému rozlišovaniu dravých vtákov –podľa siluety vybraných druhov počas letu. Územie je zaujímavé aj celkovo z hľadiska prostredia, kde sa vyskytujú jedinečne druhy rastlín a živočíchov. Exkurziu ukončíme pri Devínskom hradnom brale, kde tento rok zahniezdila naša najväčšia sova – výr skalný.

3D exkurzia pre ZSE foto MG 8 Exkurzia je bezplatná a vhodná i pre rodiny s deťmi. Prineste si vhodnú obuv i oblečenie a ďalekohľady. Niekoľko ďalekohľadov si bude možné zapožičať priamo na mieste.

V prípade, ak je vás viac ako 5, prosíme, aby ste sa na exkurziu prihlásili emailom (Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.).

Exkurzia je bezplatná vďaka programu 3D od ZSE, ktorý podporila Západoslovenská energetika, a.s.. Viac informácií: www.dravce.sk/3D

Na všetkých sa veľmi tešíme

Exkurzia 14052016 zmensene