Orliak morský – najväčší spomedzi dravcov (Zimné pozorovanie z rozhľadne s krátkymi exkurziami)

Halbicilla JozefChavko3POZVÁNKA

Orliak morský – najväčší spomedzi dravcov

Zimné pozorovanie z rozhľadne s krátkymi exkurziami.

Sobota, 11. február 2017
9:00 – 13:00

Poďte s nami pozorovať majestátne orliaky morské v okolí Hrušovskej zdrže. Sú viazané na vodné prostredie a v zimných mesiacoch sa ich v blízkosti Dunaja zdržiava väčšie množstvo.

Stretneme sa:

Online mapu aj s vyznačením miesta na parkovanie nájdete tu.

Hrušovská zdrž je súčasťou chráneného vtáčieho územia Dunajské luhy, ktoré bolo vyhlásené aj kvôli ochrane zimujúceho vtáctva. Na tomto mieste ho môže byť aj viac ako 100 000, medzi najpočetnejšie patria chochlačky vrkočaté a sivé. Je tu aj množstvo hlaholiek severských, či potápačov malých, pre ktoré je práve zdrž jedno z najvýznamnejších zimovísk v Európe. Celkovo tu je možné pozorovať v tomto čase viac ako 40 druhov vodného vtáctva.

ZSEnew Logo 4Akciu organizuje Ochrana dravcov na Slovensku, v spolupráci s Watching.sk, s podporou Západoslovenskej energetiky, a.s., v rámci programu 3D od ZSE (www.dravce.sk/3D).

Akcia je bezplatná.

Kontakt a bližšie informácie:

Lucia Deutschová, Ochrana dravcov na Slovensku, Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript., 0911 219 520, www.dravce.sk
Ján Dobšovič, Watching.sk, Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript., 0903 751 330, www.watching.sk

Udalosť na Facebooku.