SÚŤAŽ S MYŠIARKAMI - pošli fotku zimoviska a vyhraj skvelé ceny!

Ako prvé vás upútajú veľké, oranžové oči. Keď vás zazrie, narovná sa. Na hlave vztýči pierka, ktoré vyzerajú ako ušká. Keď urobíte ešte krok, ste príliš blízko a odletí. Nemusí byť sama. Zrazu ich môžu vyletieť desiatky. Ste na zimovisku myšiarok ušatých.

Myšiarka ušatá je druh sovy, ktorý využíva na denný odpočinok ihličnaté stromy v obciach a mestách. Je veľmi užitočná, loví hlavne hraboše poľné. Cez zimu sa združuje do kŕdľov, v ktorých môžu byť desiatky jedincov. Na najväčšom známom zimovisku v srbskej Kikinde je ich viac ako 600!. Na Slovensku poznáme 120 lokalít, kde zimné kŕdle myšiarok kontrolujeme. Mnohé ostávajú ešte neobjavené, preto sme sa rozhodli, že do mapovania zapojíme i Vás. 
Každý, kto nám pošle aktuálnu fotku zimoviska myšiarky ušatej a popis miesta, kde sa nachádza (napr. skupina ihličnatých stromov pri kostole v obci Branč) môže vyhrať jednu z nasledujúcich fantastických cien:

1. 30€ poukaz do kníhkupectva Martinus


2. 15€ poukaz do kníhkupectva Martinus


3. 10€ poukaz do kníhkupectva Martinus

Fotky zimoviska a popis lokality nám prosím posielajte na mailovú adresu Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript. . 
Súťaž sa končí 14. februára 2016 o polnoci. Mená výhercov oznámime na facebooku Ochrany dravcov na Slovensku. Tešíme sa na vaše správy : )

Základné pravidlá súťaže:

  1. 
Súťaž trvá od 22. decembra 2015 do 14. februára 2016 (polnoc).

  2. Súťažiacim sa stáva osoba, ktorá na adresu Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript. zašle fotografiu zimoviska a jeho popis (napr. stromy pri kostole v obci Branč).
  3. 
Do súťaže budú zaradené iba príspevky obsahujúce fotografiu zimoviska a zároveň popis lokality. 

  4. Zapojením do súťaže súťažiaci potvrdzuje, že pri získavaní informácií o zimovisku myšiarky ušatej nedošlo k nadmernému vyrušovaniu zimujúcich jedincov. 

  5. Súťažiaci dobrovoľne a bezodplatne poskytuje informácie o zimoviskách pre potreby spracovania a použitia organizáciou Ochrana dravcov na Slovensku (vytvorenie mapy zimovísk, databáza údajov a pod.).

  6. Po ukončení súťaže vyžrebujeme troch výhercov.
  7. 
Výsledky súťaže budú zverejnené na facebookovskej stránke "Ochrana dravcov na Slovensku"

Navštívte aj naše ďalšie webové stránky

steppelife.eu

vtáčia kriminalita

danubefreesky.eu

sakerlife.mme.hu

lifeenergia.sk

falcoproject.eu

apomarina

imperialeagle.eu

Hlavní partneri

SEPS logotypnazov positive color RGB ZSE-hlavni.partneri 02 ZSD logo VSE rgb logo VSD rgb 051-SSE 06 SSEd