Devínski letci - Exkurzia za vtáctvom Devínskej Kobyly

Vtactvo Devinskej kobyly pozvfinal Ochrana dravcov na Slovensku a Západoslovenská energetika, a.s. opäť pozývajú všetkých záujemcov do prírody. Tentokrát bude trasa vychádzky s našimi skúsenými sprievodcami smerovať od Devínskej Kobyly do Devína – k hradnému bralu.

Stretneme sa 13. mája 2017 o 9:30 pri náučnej tabuli pri Sandbergu (z Devínskej Novej Vsi pôjdete po ulici Slovinec).

Trasa povedie cez Sandberg, Weitov lom, lesostepnými a lesnými časťami Devínskej Kobyly. Exkurziu ukončíme v Devíne – pri hradnom brale. Dĺžka trvania celej vychádzky je približne 3 hodiny, môžete sa kedykoľvek odpojiť a zísť na niektorú zo zastávok MHD.

Druhý májový víkend už tradične patrí exkurzii pre verejnosť, ktorá sa koná pri príležitosti Medzinárodného dňa sťahovavého vtáctva a tento rok 25. výročia finančného programu Európskej Komisie LIFE.

Cieľom exkurzie je naučiť záujemcov rozpoznať niekoľko druhov vtákov a porozprávať im o fenoméne sťahovania vtáctva. Ponad Devínsku Kobylu prelietajú viaceré druhy dravcov, ktoré budeme mať možnosť pozorovať. Uvidíme tiež pravdepodobne krásne a až exoticky sfarbené včeláriky, ktoré tu hniezdia. Výklad bude smerovaný i k základnému rozlišovaniu dravých vtákov –podľa siluety vybraných druhov počas letu. Územie je zaujímavé aj celkovo z hľadiska prostredia, kde sa vyskytujú jedinečne druhy rastlín a živočíchov. Exkurziu ukončíme pri Devínskom hradnom brale, kde tento rok zahniezdila naša najväčšia sova – výr skalný.

3D exkurzia pre ZSE foto MG 8 Exkurzia je bezplatná a vhodná i pre rodiny s deťmi. Prineste si vhodnú obuv i oblečenie a ďalekohľady. Niekoľko ďalekohľadov si bude možné zapožičať priamo na mieste.

V prípade, ak je vás viac ako 5, prosíme, aby ste sa na exkurziu prihlásili emailom (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.).

Exkurzia je bezplatná vďaka programu 3D od ZSE, ktorý podporila Západoslovenská energetika, a.s.. Viac informácií: www.dravce.sk/3D

Na všetkých sa veľmi tešíme

Exkurzia 14052016 zmensene

Navštívte aj naše ďalšie webové stránky

steppelife.eu

vtáčia kriminalita

danubefreesky.eu

sakerlife.mme.hu

lifeenergia.sk

falcoproject.eu

apomarina

imperialeagle.eu

Hlavní partneri

SEPS logotypnazov positive color RGB ZSE-hlavni.partneri 02 ZSD logo VSE rgb logo VSD rgb 051-SSE 06 SSEd