Členská schôdza 2015 v znamení osláv 40. výročia RPS

DSCF1640 Tohoročná členská schôdza sa niesla v znamení osláv 40 rokov od založenia organizácie. Tomu nasvedčovala aj hojná účasť – prišlo až 69 ľudí.

V piatok sa poslednýkrát stretol „starý“ výbor RPS, aby rozhodol najmä o zmene zloženia členov, odsúhlasil spôsob a výsledky hospodárenia, tiež bilancoval svoju činnosť. V sobotu ráno sa konalo stretnutie Redakčnej Rady časopisu Slovak Raptor Journal, na ktorom bola pripomenutá distribúcia aktuálneho čísla a stav článkov do pripravovaného budúcoročného čísla. Oficiálny program pre všetkých členov bol zahájený v sobotu o desiatej predpoludním. Pokračoval do neskorého večera. Počas dňa odznelo 22 príspevkov od 17 prezentujúcich. Predstavená bola Správa o činnosti za aktuálny rok 2015, tiež výsledky pracovných skupín, teda vyhodnotenie hniezdnej sezóny rôznych druhov dravcov a sov. Príjemným spestrením bola prednáška Leoša Prešinského Dravce v dejinách Slovanov a Fotoreportáž Jana Obucha Za sovami Nórska. Stano Kováč prezentoval nový film o sokolovi rárohovi, ako aj časť filmu Hory, batoh, kamera 2, venovanú adopcii orla kráľovského.

Tento rok bol tiež rokom volieb, členovia si spomedzi seba zvolili zástupcov výboru. Nový výbor mal prvé stretnutie hneď v nedeľu ráno, zvolený bol predseda (vo funkcii bol potvrdený Jozef Chavko) a podpredseda (Boris Maderič). Staronovým členom výboru sa stal Bedřich Landsfeld. Novými posilami sú Stano Kováč a Filip Tulis.

Vo fotosúťaži sme odovzdali zaujímavé ceny fotografiám, resp. sériám fotografií, ktoré získali v hlasovaní najviac hlasov a umiestnili sa na prvom, druhom a treťom mieste.

Diplom nahlad Tento rok sme udelili aj ocenenie Ochranársky čin roka, ktoré dostal Stanislav Kováč za záchranu mláďaťa orla kráľovského – slávneho Karola, ktorý bol umiestnený k adoptívnym rodičom. Slávnostnú večeru okrem tradičného pečeného prasaťa a vínka spestrili dve krásne torty s našim logom.

Ďakujeme Gabike, Čepe a Majke za to, že nám ako asistentky veľmi pomohli s registráciou, platbami, predajom a vôbec celou členskou agendou.

Ďakujeme všetkým za nádhernú atmosféru, ktorá naplnila všetky dni tohoročného stretnutia dravčiarov, za všetky príspevky, pozitívne ohlasy. Sme veľmi radi, že po 40 rokoch existencie je naša organizácia vysoko rešpektovaná v odborných kruhoch. Máme za sebou a nepochybne aj pred sebou množstvo skvelej práce a obdivuhodných výsledkov. Tešíme sa na ďalšie roky v kolektíve skvelých ľudí a prácu, ktorá nás napĺňa.

Za tím RPS

Lucia Deutschová

Navštívte aj naše ďalšie webové stránky

steppelife.eu

vtáčia kriminalita

danubefreesky.eu

sakerlife.mme.hu

lifeenergia.sk

falcoproject.eu

apomarina

imperialeagle.eu

Hlavní partneri

SEPS logotypnazov positive color RGB ZSE-hlavni.partneri 02 ZSD logo VSE rgb logo VSD rgb 051-SSE 06 SSEd