Zapojte sa do sčítania orlov 17.1.2015

Scitanie orliak 2015 17. január 2015 je medzinárodný termín sčítania orlov, v rámci ktorého sa monitoruje aj výskyt orliaka morského. Na Dunaji sme určili niekoľko stanovíšť, pre ktoré by sme potrebovali mapovateľov. Jedinou požiadavkou je schopnosť spoľahlivo identifikovať tento druh, nie je potrebné určovať vek. Ak nám chcete pomôcť, dajte nám vedieť na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., bližšie informácie dostanete na 0903 768 394.

Podmienky:

· sčítanie je možné uskutočniť v jednotnom termíne 17.1.2014 od 10 00 hod do 17 00 hod s tým, že je možné v čase od 12 00 do 13 30 uskutočniť obednú prestávku,
· pozorovateľ vie jednoznačne určiť druh Haliaeetus albicilla (určenie veku nie je podmienkou),
· pozorovateľ sa vie samostatne dopraviť na určený pozorovací bod podľa súradníc a mapy na obrázku,
· výsledky budú zapísané vo formulári, ktorý dostane každý pozorovateľ obratom po prihlásení,
· pozorovateľ má primerané technické vybavenie, podmienkou je funkčný ďalekohľad s minimálne 8 násobným priblížením (možnosť zapožičať).

Výsledky monitoringu na Dunaji budú spolu s výsledkami z ostatných oblastí súčasťou medzinárodných údajov, každý kto sa bude na mapovaní podieľať dostane správu o spracovaných výsledkoch.

Tešíme sa na vás! :-)

Poznámka: Aktuálne sčítanie sa realizuje v rámci medzinárodného termínu, ďalšie sčítanie orliakov na Dunaji bude realizované posledný januárový víkend.

Navštívte aj naše ďalšie webové stránky

steppelife.eu

vtáčia kriminalita

danubefreesky.eu

sakerlife.mme.hu

lifeenergia.sk

falcoproject.eu

apomarina

imperialeagle.eu

Hlavní partneri

SEPS logotypnazov positive color RGB ZSE-hlavni.partneri 02 ZSD logo VSE rgb logo VSD rgb 051-SSE 06 SSEd